tegnapreggel teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

tegnapreggel teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
tapasztalat
2009. febr. 23. hétfő 22:28
/Ji Csing - A változások könyve/

Sziasztok!

Figyeld a sztorit, meghökkentő: A múlt héten elkísértem az egyik lány barátomat vásárolni egy hipermarketbe. Nem kedvelem az ilyen helyeket, de ebbe most ne másszunk bele miért is nem. Nem lényeges. Többször voltam már, általában kötelességből, vagy hogy édesanyám ne menjen egyedül. És a múlt héten belépek és hopp egy könyvesbolt nyílt az előterében. Gondoltam benézek, végre valami értelmes is van ebben a közegben. Elképzelésem is volt, hogy melyik könyvet veszem meg, de se Dalai Láma, se Szepes Mária nem volt. Kutakodni kezdtem. Azaz kezdtem volna, ha egyből messziről ki nem szúr engem a Ji-King.(!) Müller Péter gyűjtése, és kommentárjai. Belevitte a tőle már jól megszokott stílust, ami kimeríthetetlen, és ennek oka, hogy azon kevés írók közé tartozik, aki nekünk írja a könyvet. Meg is kér a könyvei végén, hogy ne legyen itt vége még: "Írjuk tovább együtt. Most már a tied is." Ezenfelül nem bízott semmit a bizonytalanságra. 20 éve tanulmányozza Ji-Kinget, és ez az idő elég volt, hogy oylan alkotást adjon ki kezei közül, ami nem hagy kívánni valót.

Saját tapasztalatom, hogy ez tényleg több mint egy könyv. Ez a könyv személy szerint Hozzád beszél ha kérdezed, vagyis kapcsolatot tud létesíteni a Szent Szellemekkel, és kérdésedre megadja a választ. Nem jövendöl-ezt Müller is hangsúlyozza többször is- hanem javasol, ezért javasköny, és ezért kapta a Jóskönyv címet, ami roppant találó. Utat mutat, mi lenne az üdvös, merre a boldogság. Nekem az első jeleknél nagyon nehéz volt megcselekednem és meglépnek a felsőbbek tanácsait, mert az ego nem szeretné, hogy mi boldog legyünk és foggal-körömmel ragaszkodik ahhoz, ami azt hiszi, hogy az övé. De mióta sokat meditáltam a könyvön, megváltoztatta az életemet, és könnyebbé tette még a meditációt is.

Ha nem mindig tudod, melyik út az üdvös, merre menj, akkor ez a Te "könyved"!:)

Bochecha!
2009. febr. 23. hétfő 17:27
/Mi a harmónia kulcsa?/

Szia!

Nagyon sok közös vonást találtam felfedezni Benned és bennem. A Buddhista tanítások, a meditáció, és az írás változtatta meg az én életemet is. (bár én a Buddhista irományokat 13 évesen kezdtem el olvasgatni, mert akkor volt rájuk szükségem, jelenleg 18 éves vagyok) Most a Pránanadi elkezdése minden vágyam.:) Sok nadis vesz körül és meghökkentő energiákkal rendelkeznek.

Úgy vélem, hogy a kemény gyerekkorod előny számodra. Lehet hogy furcsán hangzik, bár biztos vagyok hogy nem érted félre. (Soraidból következtetve vagy már ilyen szinten:)) A harmónia megteremtéséhez elengedhetetlen hogy észrevegyük mindenben a LEHETŐSÉGET! A Lehetőséget tudatunk csiszolásához, és ehhez általában olyan kemény katartikus élmények kellenek, hogy az ego lába meg remegjen és tiszta énünk, Belső Bölcsünk -vagy ahogy Müller Péter fogalmaz- a bennünk lévő Igaz Ember színre lépjen és körbenézzen: "Hát akkor kezdjük el a Rendrakást!" Tudja hol kell elkezdeni, nem tesz felesleges mozdulatokat.

Az én esetemben a katarzis a barátnőm elvesztése volt, aki sokkal több volt nekem mint egy "csaj" akivel találkozgatok. A legjobb barátom, és a legőszintébb tükröm. Évekig elnézte, hogy becsapom őt és magamat is, folyamatosan drogok hatása alatt vagyok, nem lehet rám számítani, a szavam semmit sem ér. A szakítás után előkotortam a régi Buddhista könyveimet. ELkezdtem meditálni, aztán sorra választottak különböző irományok. A mai napig tudom, hogy a könyvek választottak engem és nem fordítva. Kiszálltam az éjszakai életből, mert jobban éreztem már magam itthon a könyveimmel. Sorra döntöttem meg az egóm által felállított "ideákat", téveszméket és elindultam a harmóia keresésére.

Remélem nem untattam senkit!:)

szerintem
2009. febr. 22. vasárnap 19:56
/Megbocsájtható-e a megcsalás, a hazugság?/

A megcsalás megbocsátható, ha csupán testi. Sosem értettem, hogy miért lesz vége gy kapcsolatnak, ha az egyik fél valami folytán félrelép. Persze feltétlen meg kell beszélni, okát, indítékát, de egy félrelépés nem ok egy kapcsolat megöléséhez. Ha valaki lélekben csalja meg a másikat, vagyis beleszeret valaki másba, az inkább kimeríti a félrelépés fogalmát, és nem is kell hozzá testi érintkezés. No ez már ok egy kapcsolat végéhez. (Én személy szerint sosem léptem félre:))

hihetetlen?:)
2009. febr. 22. vasárnap 11:28
/Mi a harmónia kulcsa?/

A jósolással most ismerkedtem meg. Nem nagyon beszélek róla senkinek, de itt lehet mert ez egy ilyen kör. Az igazság az, hogy ha szóvá tenném mindenki boszorkányságra gyanakodna, hol ott nincs ilyenről szó. Nem a jövőt kapom meg, hanem az útmutatást, merre üdvös mennem, ha valóban fel szeretném ismerni tudatom valódi valóját (zseniális.imádom a magyart!:)) Segítségünkre vannak a Szent Szellemek, ahogy a régi bölcsek fogalmaztak. De nevezheted Buddha-tudatnak, Istennek, Krisnának, vagy ahogy Neked szimpatikus.:)

Én a Ji-King-től kérdezek, és nem kerüli ki a szavakat! Tabuk nélkül elmondja, hogy merre vagy, merre kell menned, de nem győzi hangsúlyozni, hogy a döntés a Te kezedben! Én a tudat felismerésének nagy-nagy útját választottam. Azt hittem, hogy fél éve, de rá kellett jönnöm, hogy sok ezer éve ettem ezt:)

Esetleg ha nagyon unatkozol és megtisztelsz, ide szoktam írogatni: www.tegnapreggel.blogspot.com
(érdemes megnézni honnan indultam)

:)

tantervbe!
2009. febr. 22. vasárnap 11:19
/Mi a harmónia kulcsa?/

Igen úgy gondolom, hogy felettébb hasznos lenne elkezdeni játékosan már az óvodában különböző gyakorlatokat végeztetni. Azt is el tudnám képzelni, hogy mondjuk a tantervbe bele lehetne építeni általános iskola felső tagozatától évente egy pránanadi szint elvégzését is, vagy ha ez túl sok akkor érettségi előtti félévben legalább egy szintet ingyen elvégezni.
A probléma ott van, hogy ha bár elképzelhető, hogy lenne erre igény, mert az emberek szomjaznak a belső békére, de a nagy fejeseknek az élő robot előállítása a céljuk. Ezért ez nem fog bekövetkezni egy spirituális forradalom nélkül.

Mi a véleményetek?

Az egyik legjobb:)
2009. febr. 22. vasárnap 11:13
/Neked milyen különleges képességed van?/

MA már különleges képességnek mondható, hogy mindenben meg tudom látni a lehetőséget, hogy fejlődjek, és senki nem tudja megakadályozni hogy mosolyogjak.:)

A Titok nem titok! :)
2009. febr. 21. szombat 12:59
/Mi a harmónia kulcsa?/

Sziasztok!

Egy 18 esztendős vidéki ifjú lennék. Most csatlakoztam hozzátok, látván, hogy olyan témákról van itt szó, ami kifejezetten alkotóelemem lett, az elmúlt időszakban. Ez pediglen az önmegismerés, tágabb értelemben a spiritualitás, még messzebbről nézve pedig az élet értelme. Tudom, hogy nagy fába vágtam a fejszém, de nem sietek sehova!:)
A témához hozzászólva: tapasztalataim szerint a harmónia megteremtése különböző lépésekből áll. Embere válogatja, hogy kinek mennyi időre van szüksége. Az első lépést viszont meg kell előznie egy katarzisnak! Nagyon fontosnak találom ezt. Meg kell utálni az életet magát, és kívánni a halált! Így vagyunk csak képesek rájönni, hogy nem véletlen vagyunk itt, és a legnagyobb téboly estéjén, amikor megrogynak az ego lábai, akkor indulhatunk. Kicseleztünk!:)
1. BEFELE FIGYELNI. Figyelni rekcióinkat és próbálni meghallani valami útmutatást. Valami nagyon nyugtató hangot. Valakiét, aki bölcsen, kimértem fogalmaz, és nem kímél szembeállítani saját magunkal. (nem bocsátkozom, hogy ennek a valaminek, vagy valakinek nevet adjak, mert nem vagyok eléggé nagy tudású ehhez) Fontos, hogy a halláshoz, csend kell. Fogalmazhatunk úgy is, hogy halld meg a Csendet! Nem csak a külsőt, a belsőt is. (Nekem először magányosan túrázva az erdőben sikerült ez) Figyeljük csak meg, milyen irányba változik az életünk, ha "fülünk lesz a hallásra" és végre nem magunkért cselekszünk, hanem valami más indíttatásból. Valami Univerzális erő kezd átjárni bennünket. Napról napra jobbam és jobban. Ez az Univerzális, kifogyhatatlan erő maga a harmónia. A meginghatatlan!

Remélem nem írtam nagy hülyeségeket, és valakinek használt ez a pár sor! Szép napokat!:)