CooBy teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

CooBy teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Szép, szép, de...
2010. ápr. 01. csütörtök 08:10
/2012 Szerinted mi lesz?/

Ebben a filmben is megakadt a szemem azon a dolgon, amin már ezeregy másik hasonló témájú videóban, írásban vagy akármiben. Mégpedig: gyorsabbnak érezzük az idő múlását, mert - ezért meg azért - gyorsabban mozgunk és több mindent tudunk megtenni. De ha gyorsabban mozgunk és több mindent tudunk megtenni, akkor nem hogy inkább lassabbnak kellene érezni? Ha valami 2 órába telt régen, és ma meg tudom tenni 1,5 óra alatt (mivel gyorsabban mozgunk), akkor nem azt kellene éreznem, hogy lassabban tellik az idő???

És mielőtt szkepticizmussal kezdene akárki is vádaskodni, előtte had szögezzem le, hogy nem ítélem el az ezotéria tanításait (igaz nem vagyok az a fanatikus hívő), nem véletlen keveredtem erre az oldalra sem. Érdekel a téma, ezért kutatok utána, de nem fogadok el egyből minden 'hozzáértőktől' származó 'okosságot'. És számomra ez a paradoxon nem több, mint egy logikus gondolkodásra képtelen, valószínűleg teljesen hétköznapi, szürke személy 'okoskodása', aki nagyot akart mondani. (És most had szögezzem le, nem a videó készítőjére utaltam. Mint mondtam, ez a dolog felbukkan minden egyes ezzel foglalkozó írásban.)

Egy szó mint száz: valaki esetleg tudna erre egy racionálisabb választ adni számomra??? Én benne vagyok egy egészséges vitában, győzzön meg valaki. :) Amúgy az állítás első felével (hogy gyorsabbnak érezzük az idő múlását) még egyet is értek.