Nes teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Nes teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Sziasztok, Először is igen, eleve féltem, bár azt hittem a
2009. nov. 13. péntek 22:15
/Mi a manipuláció?/

Sziasztok,

Először is igen, eleve féltem, bár azt hittem a félelmem kisebb az elszántságomnál.. Tévedtem.. Ezután úgy gondoltam, ha nem, hát én nem próbálkozok tovább, mert rájöttem, ez nehezebb út, mint ahogyan én azt reméltem... és több a kudarc, mint a fejlődés.. Mellesleg semmi közös érintkezési felületünk nincs.. Ritkán látjuk egymást, és intünk az autóból, mint két ismerős...

Látjátok, már megint azt kapom véleményként, hogy ne akarjam megoldani más gondját.. Igazatok van, tudom. De én még kicsit hiszek abban, hogy a szeretetemmel megmenthetem a világot.. :) Mármint legalább azt a részét ami közvetlen kapcsolatban van velem...

És édesapám az a pont, ahol érzem, kicsi vagyok ehhez, és a tevésemmel csalódok, ami rosszabb mint a nem tevéssel csak megérteni és szeretni a távolból.
Ezért gondolom azt, hogyha nagy leszek és erős, akkor majd meg tudom hatni őt. Nem akarom, hogy bármit is beismerjen, hogy bocsánatot kérjen, csak azt, hogy a legkisebb hajlandóságot lássam a szemében a szeretete kimutatására és hogy normális legyen a kapcsolatunk.
Valamiért azt érzem ha majd anya leszek, és kisfiam születik - bár mindegy milyen nemű lesz - az majd meghatja és jobb nagyapa lesz, mint apa volt... azért fiú, mert apám mindig fiút akart, de 3 lánya lett.. én vagyok a középső, akit 10 éves koráig szinte fiúnak kezelt.. sokan fiúnak is néztek a rövid hajam és fülbevaló hiánya miatt.. na meg szereltem vele..stb.

Ezek csak legbensőségesebb gondolataim, és ezt a helyzetet nem tudom még hogy kell kezelni.. az egyik barátnőm nagyon hasonló helyzetben van, persze más körülményekkel, és kicsit más jellegű problémával.. Ő azt fogalmazta meg nekem, hogy ez az egész egyszerűen ha eszébe jut nyomasztja, és ezért foglalkozik mással, elvégre dolog akad bőven.. Persze én is ezt teszem, és remélem idővel minden jobb lesz..

Nes

Apukám, az én apukámmal.. - ilyenkor nagyot sóhajtok.. Tudom,
2009. nov. 13. péntek 19:53
/Mi a manipuláció?/

Apukám, az én apukámmal.. - ilyenkor nagyot sóhajtok.. Tudom, hogy rendbe kell hoznom.. 1,5 évvel ezelőtt nagyon is érdekelt a téma, hogy rendbe hozzam azt, amit nem is én rontottam el. Feladatomnak éreztem. De ő kibújt a nyilvánvaló próbálkozásom elől, én meg megnyugtattam magam, hogy mindent megtettem..

Tudom nem így van. Nekem kell megtanítanom dolgokra, amiket ő nem tud, vagy fél tudni, ill. megismerni vagy felismerni vagy elismerni? Nehéz eset, mintha menekülne a szeretet elől, vagy lakna benne valami, ami nem ő, és az erősebb a jó oldalánál... Pl. nem tudja elviselni az égő gyertyát. Nem tudja kimondani, hogy szeretlek.. Ha szeretettel fordulok felé, tudom, hogy értékeli, és mélyen örül neki, mégis igyekszik erről tudomást sem venni.. Nem rossz ember, csak olyan kis buta. Nem tudja felvállalni, ha hibázik, nem látja be, hogy eltévedt. Ezért nem is haragszom rá, amiért annyiszor bántott a butaságával. Persze sokáig tartott ezt feldolgoznom, hogy így tudjak róla beszélni.

Egyszer majd eljön annak az ideje, hogy a tanító szerep megforduljon.. Amikor elég erős leszek ahhoz, hogy ne forduljak el sírva az első meddő próbálkozásoknál. De ahhoz még érnem kell. Még élnem kell, és tudatosítanom, hogy nem jobb ha egyszerűen elfordulok.

És néha komolyan aggódom, hogy nem lesz időm! Mégis remélem, hogy eljön az ideje.

Nes

ha megnyerném..
2009. nov. 13. péntek 19:36
/Megnyertem a LOTTÓ főnyereményt!/

Bár ennek kevés az esélye, mert nem szoktam szelvényt venni, mégis sokszor elgondolkodom mit tennék a nyereménnyel..

Többnyire az jut eszembe, hogy a hajléktalanságot megszüntetném hazánkban. Hatalmas centrumot építtetnék, és kimerítő gondossággal segíteném a hajléktalanokat. Mert amikor látok párat, azon gondolkodom, milyen borzasztó helyzetben vannak. Ha tehetnek róla, ha nem.. Hisz sokan az áldozatot teszik felelőssé, hisz úgy könnyebb az igazságtalanságot elfogadni..

Ezzel egyben segíteném az ország fejlődését, ezeknek az embereknek új, jobb élet lehetőségét adnám, és a társadalommal is jót tennék.
Ezt olyan sokszor átgondoltam, hogy szinte pontos terveket szőttem a programjáról.. :)

Persze magamra is költenék, be is fektetnék, bár a fent leírt társadalmi befektetés épp elég, magamról meg azt hiszem mindig fogok tudni gondoskodni.. A családomat nyilván megtámogatnám..

Viszont elgondolkodtam rajta, amikor a barátaimra gondoltam, hogy fordított esetben ők gondolnának rám? Mert nekem az elsők között voltak a listán...

Bár valószínű ezt soha nem tudom meg..
És azt sem, hogy végül én mit tennék.. :)

Nes

Szia, vártam a te válaszod is, és lám, nem feledkeztél meg
2009. nov. 12. csütörtök 19:09
/Mi a manipuláció?/

Szia,
vártam a te válaszod is, és lám, nem feledkeztél meg rólam. :)
Igazad van mindenben, amit leírtál. Én is már régen így gondolom, hogy úgy választunk pár, ahogy írtad.. Ez az én esetemben kicsit más, mert ezt én nem hallottam, nem mondták, hanem megtapasztaltam.

Nekem nagyon rossz a kapcsolatom az édesapámmal. Erről aligha én tehetek, de ez van, talán miatta tanultam meg sokat az életről, rossz volt hozzám, de tudom hozzá se voltak jobbak, és ezért nem is haragszom már rá. A szüleim elváltak 4 éves koromban. Engem és a nővéremet a bíróság apámnak ítélt - ott több volt a jómód... A nővérem pár év múlva elköltözött édesanyámhoz, én maradtam.. rengeteget lehetne erről írni, a lényeg hogy 15 évesen én is elköltöztem anyukámhoz, mert majdnem ideg összeroppanást kaptam.

Az anyagi jólét után szegényes körülmények közé költöztem, de a lelki béke fontosabb lett számomra. Persze nehéz volt, de már mosolygok rajta. Apámmal nem is beszélek, ő egy külön karakter, sok sok rossz tulajdonsággal, amikkel engem tudtán kívül sok mindenre megtanított..

16 évesen elkezdtem járni egy fiúval, akivel 1,5 évig gyötörtük egymást. Nem mondom, hogy én hibátlan voltam, de mit várhatunk egy 16 évestől az első kapcsolatában. Azt vettem észre egy idő után, hogy már megint ugyanott vagyok. Csak most nem az apám, hanem a párom nyom el - nem is tudom mi a legjobb szó egyébként -..
Ekkor megtörtént a felismerés, hogy bár szentül hittem, megtanultam apám jelleméből mindent, az élet újra próbára tett, és 1 év után vettem csak észre, hogy megkerestem magamnak újra azt az életet... Tanultam belőle, és továbbléptem.
A mostani párom teljesen más. Ő másképp tanít, persze tudtán kívül, egészen más dolgokat.. Ő sokkal jobb nálam, olyan jó indulatú, és ha belerúgnak, úgy csinál, mintha nem vette volna észre, szinte naiv. (Bár erről már írtam, minek tudható be szerintem) Nem bosszúálló, nyugodt a leghihetetlenebb helyzetekben is, amit néha már érdektelenségnek is titulálhatnék.. Én tanulom az ő jóhiszeműségét, ő meg tanulja tőlem, hogy kiállok magamért. .. vagy valami ilyesmi..
Azt hiszem én már nem keresem azt a mintát, amiben felnőttem.. Sőt, próbálom elkerülni azokat a hibákat, amiket amíg felnőttem, a környezetemben elkövettek, vagy éppen amit ellenem követtek el. Hangsúly az igyekszem alatt van...

Na igen, és valóban sok a hasonlóság a leendő anyósom és köztem... ez így van... De amit közös rossz tulajdonságnak vélek, azokat igyekszem legyőzni.. nyár óta erre is odafigyelek...

Nes

Köszönöm a válaszod, nem is tudod, mit fogalmaztál meg bennem...
2009. nov. 09. hétfő 18:18
/Mi a manipuláció?/

Köszönöm a válaszod, nem is tudod, mit fogalmaztál meg bennem... olyasmit, ami kicsit változtat a jövőnkön, mert igyekezni fogok rajta, hogy még jobb legyen minden.. el sem hiszed, milyen üzenet volt ebben számomra. Olyan megerősítés, ami tudom jó irányba befolyásolja a jövőmet, ill. jövőnket.
Köszönöm.
Nes

Tudod, köszönöm, hogy leírtad a másik oldalt, de már csak
2009. nov. 07. szombat 21:55
/Mi a manipuláció?/

Tudod, köszönöm, hogy leírtad a másik oldalt, de már csak abból is látszik, hogy itt vagy, gondolom, te nem sulykoltad a kisebbik gyermeked életébe, hogy ő átlagon aluli lenne ez miatt. Én nem hibáztatom a szüleit, mert tudom, mindennek megvan a miértje, és egyébként sem ítélkezem... Csak kifogásolom, hogy az idősebb gyerek volt az ész, és a párom pedig csak a hülye. Szerintem ez iszonyatok komplexust okozott neki, hogy rajta töltötték le a hétköznapi stresszt azzal, hogy lealacsonyították, és ezzel korlátokat beszéltek bele. Ezt nekem rossz látni, mert még ma is így van. Te, mint szülő, láttad a gyermeked képességeit, de gondolom nem bántottad ez miatt. És igen, valóban bizonytalan vagyok, hogy helyesen akartam-e az ő problémáját megoldani. De ha egyszer ezt az egy utat láttam arra, hogy bebizonyítsa magának, igenis képes bármire.. És végül is nem bánom..
És bizonytalan vagyok, nem abban, hogy az ő képességei ne lennének olyanok... tudom hogy meg tudja csinálni, és amikor épp velem van és volt, mindig izgatottan várta az első napokat, az anyagokat keresgélte a neten, és ahogy én láttam jó érzéssel töltötte el, hogy megpróbálja. Viszont amikor a szüleivel találkozott, utána nem szólt semmit, pesszimista lett, és szinte már bánta a beregisztrálást... bár ezeket nem mondta, láttam a gondterheltségén.. persze utána fellelkesítettem és a 10. kör után ma már nem hagyja, hogy befolyásolják ez ügyben, csak teszi amit kell a sulival kapcsolatban..
Viszont ami aggaszt, hogy amíg ide jutottunk, nem válogattam az eszközöket. Én kerestem ki a szakokat, amikről azt gondoltam érdeklik, én töltöttem ki a jelentkezési lapját... stb. persze ott volt végig velem. kicsit erőszakos voltam, mert mérges voltam a ötlet szülői reakciója miatt. Egyszer sem mondtam, hogy kötelező, csak ő nem mert mást mondani, mert annyira szeret, és bízik bennem, hogy a kedvemért el is végzi, ha arról van szó..
Önző voltam? Sajnos erőszakos voltam, amit azzal takartam, hogy kedvet adtam neki hozzá... Utólag nem tudom, hogy helyesen cselekedtem-e attól függetlenül, hogy jól vagy rosszul sült-e ez el. Mert szerintem jól alakul... Viszont tudom, hogy manipulálom, méghozzá nagyon. Úgy forgatom a szavakat, úgy teszem fel a kérdést, úgy adom elő a saját akaratomat, hogy többnyire úgy jön le, mintha ő akarná, néha mintha ő is akarná, egyszer-egyszer meg csak tudom nem mer nemet mondani, mert 18 éves fejemmel régen nem tartózkodtam akár hisztit is alkalmazni.. És itt nem komoly dolgokról van szó, hanem hétköznapi komolytalan döntésekről. Nem hiszem, hogy kihasználnám. De ha döntünk, akkor inkább én teszem. Félek ebből hosszú távon baj lesz... Félek, hogy ezzel rombolom a kapcsolatunkat, ráadásul nem mindig tudatosan csinálom.. Lehet ebből nagy baj? Mennyire komoly a helyzetem? Vagy ez természetes? Belemászok a gondolataiba, már csak úgy képes dönteni, hogy rám gondol közben. Én is, csak nem tudom, hogy ez azért van-e nála, mert ennyire szeret, vagy mert én ehhez szoktattam hozzá? Megkérdeztem tőle és ő azt mondja, a világért nem bántana meg, de akkor már nem vagyunk őszinték egymáshoz, mert én ennyire erőszakos és uralkodó vagyok.. Mert ismerem magam, ez így van akkor is, ha én ezt ártalmatlan dolognak könyvelem el.. Értitek mire gondolok?
Köszönöm a válaszotokat, jó olvasni. Várom kíméletlen véleményeteket.

Nes

életcélom
2009. nov. 07. szombat 15:40
/Életcélok/

Szia, nem olvastam végig, amit írtál, mert azt gondoltam azt írom le, ami a címről eszembe jutott.
Ha valakit meg akarok ismerni, egy kérdést szoktam feltenni neki.
-Mi az élet értelme?
-Sokak szerint a pénz, a kényelem, a család, az elégedettség... sokféle lehet. Ha nem olvasod ezt itt el, és valaki megkérdezi ezt tőled, te pár szóban hogyan jellemeznéd?

Én azt gondolom, hogy az élet célja és értelme szinte szinonim fogalom. Mert azt gondolom az élet értelme, a boldogság. Mindegy, hogy ki mit gondol, mi által érheti ez el.. Ha valaki azt gondolja, a pénz az élete értelme, ill. az anyagi biztonság, akkor nyilván azt hiszi, az tenné boldoggá.
De aki megélte, hogy hiába van pénze, nincs boldogsága, akkor tudja, hogy az élet értelme a boldogság, amit csakis a szereteten keresztül lehet elérni.
És ha ez alapján ítélem meg az élet célját, akkor az élet célja a szeretet. Az olyan tiszta önzetlen szeretet érzésének elsajátítása, amelynek ereje minden felett van.
Éppen ezért, ha az én célom a szeretet, az magába foglal mindent.
Én e szerint élek, és reménnyel teli gondolataim vannak a jövővel kapcsolatban, mert tudom hogy ez a tiszta energia mindenről gondoskodni fog nekem. Szeretek élni, és szeretek szeretni. Jó érzéssel tölt el, ha segíthetek. Ettől függetlenül sok problémám van, de a kristály tiszta szándék, mi szerint próbálok jó lenni és szeretettel lenni mások iránt, segít átvészelni a bajokat. Ami mind ajándékokat hoznak nekem.
Nes

új tag
2009. nov. 07. szombat 14:51
/Mi a manipuláció?/

Sziasztok,
Én még itt új vagyok, és előre elnézést kérek, ha itt technikai problémákat okoznék, mert még soha nem fórumoztam, azt sem tudom, hogy kell hozzászólást írni.. de majd itt megtanulom..
Régóta foglalkozom a miértekkel, kicsi korom óta igényeltem a meditációt, és tudom látni az angyalokat. Tudom ez nem nagy dolog, mégis kevés emberrel merek erről beszélni. Erős hitem van, hiszek abban, hogy a jó győzedelmeskedik, ezért mindig szent meggyőződésemmel álltam ki önmagamért, hisz soha rossz szándék nem vezérelt. Nem bírom az erőszakot, az elnyomást, és az igazságtalanságot. Szinte fizikai fájdalmat okoz nekem... Azt hiszem túlságosan is elemző vagyok. Ha nekem valaki azt mondja: Nem, mert én nem tudom megcsinálni. - és közben mosolyog, én nem azt látom, hogy ő ezt így gondolja, hanem azt, hogy vele ezt elhitették, és ő ezt elfogadta. Lehet ezt így nem értitek, mert ez egy konkrét eset, amit szeretnék jobban kifejteni..
A manipuláció-motiváció-befolyásolás.. a téma, és bár a bemutatkozóm lehet felesleges volt, nem akartam csak így ideírni egy problémámat. Ez a probléma nem mai, mégis ma elbizonytalanodtam...

Már majdnem 3 éve van egy barátom, akit nagyon szeretek, és sokszor használom az imádom szót, de mégis próbálom elkerülni, mert - nem tudom olvastam, vagy a hittanórán hallottam-e - úgy érzem, ez tiszteletlenség Istennel szemben, mert imádni csak őt lehet... ugyanakkor tudom, ezért ő sem haragudhat rám, hisz a szeretetem miatt van ez..
Szóval a páromat úgy ismertem meg, hogy Svédországban dolgozott, mikor elkezdtünk járni. Előtte is ismertem, de nem beszéltünk, mégis mindig is tudtam, hogy az idő elhozza a mi szerelmünk beteljesülését, egyszerűen éreztem, hogy sorsszerű.. Így is lett, számomra gyönyörű történet, de hosszú, és nem ez a lényeg.
Már 1 éve kint dolgozott, fizikai munkáról van szó. Azért ment ki, mert az iskola, amit az érettségi után elkezdett, nem volt jó neki, a szülei pedig nem ismerve a tévedés lehetőségét, szinte elüldözték, büntették, mert nem volt jó az első választása.. kiment, dolgozott, nem firtatom a körülményeket, ti is láthattok vendégmunkásokat itthon, hát Svédoban sincs sokkal jobb helyzetük...
Jó pénzt keresett ahhoz képest, hogy nem volt végzettsége, és nem beszélt nyelvet, de nem annyira jót.. Megismerkedtünk és bár nem mondta ki, hogy mekkora a baj, én levontam. Alig evett odakint, hogy pénzt tudjon hazahozni, ne beszéljünk a munka jellegéből fakadó helyváltoztatásokról, ami miatt sokszor a higénia is kifogásolható volt. Északi országról van szó, ahol minuszok repkedtek és még az emberek is hidegek voltak. És ott volt messze a szeretteitől, akik szinte kitaszították, nem törődve azzal, mit él ott át. Hát valaki ezt emberré nevelésnek titulálja, én inkább önzőségnek. Megbeszéltem vele, hogy jó, kint van, keres, tud félre tenni, hisz nincs élete, mire költene? De ez megéri?
A szülei azt akarták, hogy maradjon kint, akár 30 éves koráig, aztán hazajött volna, vett volna magának egy lakást, autóra azért nem tellett volna ebből a pénzből, ráadásul utána nem tudta volna magát fenntartani itthon, mert nincs végzettsége, és 30 után már nincs ebből kiút, akkor már kénytelen lett volna visszamenni... szerintem ők, hogy nekik ne legyen vele gond, ezt a sorsot szánták neki.
Hát én jöttem az életébe, és szentül hittem, visszahoztam az életbe. Szeretethiánya volt, nem értette meg senki, nem is akarta, hogy valaki a mosoly mögé lásson... olyan volt, mint egy kiskutya, aki csak szeretetre és megértésre vágyik. Én erőt adtam neki, 4 hónapra rá, végleg hazajött. Elvégzett egy szakmát, és talált is vele gyakorlati helyet, de ott a főnök nem akarta segíteni, mondhatni minimálbérért csak a háttérben tevékenykedhetett. Most van egy munkahelye, nagy nehezen protekcióval bekerült egy viszonylag jó helyre, de mindennek van szépséghibája, 24 órázik... Ez nem nagy dolog..
A lényeg, hogy többször felvetettem neki, menjen el levelezőn egy főiskolára, tanuljon valamit ami érdekli, hogy egyszer majd könnyebb legyen. Nem nekem, én csak az ő érdekeit néztem. Bár már az idő alatt kiderült számomra, hogy ő magát butának és egyenesen hülyének tartja, mert a gyerekkori környezete őt annak titulálta, nem figyeltek különösebben rá, az anyagiakat megadták neki maximálisan és kész. Erre nem hozok példákat, én nem hibáztatni akarok valakit is, csak azt magyarázom, hogy semmi önbizalma nem volt neki. Idén elkezdte a sulit, nehéz nehéz, de senkinek nem könnyű.. Szeretném, ha legalább az első félévet megcsinálná, hogy az önbecsülése rendbe jöjjön. De az anyja, állandóan azon van, hogy elvegye a kedvét, én fellelkesítem, ő/ők lehúzzák, én erőt adok neki ők leszívják, elmondják neki, hogy hülye vagy fiam, csak időpocsékolás... És már velem is közölték, hogy ez az én befolyásom, amit ők nem támogatnak, sőt, megszólnak érte, hibás vagyok ezért... mintha rosszat tennék neki ezzel... nem értem..
Tény és való, hogy sokat dolgoztam rajta, sugalmaztam, győzködtem, hogy egy próbát megér, és az ellenkezőjét mondtam, mint mások. De én ezt jó szándékból tettem. Mégis most úgy kezelnek, mintha én rossz hatással lennék rá... Pedig én nem magam miatt csinálom, hanem neki akarok jót.

Szükségem van pártatlan véleményre.
Kérlek válaszoljatok, köszönöm, hogy odafigyelő fülekre találok
Nes