kikinga teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

kikinga teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Köszönöm a válaszaitokat!
2011. szep. 17. szombat 11:54
/Menni vagy nem menni?! Avagy, külföld kontra Magyarország/

Kedves Andi és Katalin!

Köszönöm szépen a válaszaitokat, elgondolkodtatott mindkettő.
Andi, érdekes, amit írtál, hogy a külföldre való távozás lehetőség lehet a menekülés okának megoldására...Úgy gondolom mindenképpen hasznomra válna, ha most kiutaznék egy kis időre és egyedül próbálnék boldogulni, talán rájönnek, hogy igazából mit is akarok, és ez egyfajta lehetőség lenne arra, hogy felnőjek.

Katalin, nálam talán tényleg az a legnagyobb probléma, hogy önbizalomhiányban szenvedek, és bizonytalan vagyok, nem is tudom mit akarok igazából, és ezt sugárzom kifelé is az állásinterjúkon ezt a bizonytalanságot. Csak ez is egy olyan dolog, amit az ember nem tud egyik pillanatról a másikra leküzdeni.

Amúgy turizmus-vendéglátást tanultam, közgazdász lettem, és az igazság az, hogy nem vagyok biztos abban, hogy ez a nekem való szakma, ámbár nem hiszek a véletlenekben, valamiért az élet mégis ebbe az irányba sodort.
Tetszett, amit írtál a hívatásról, és elgondolkodtam vajon én ebben a szakmában örömömet tudnám e lelni. Erre azért nem tudok még válaszolni, mert ezen a szakmán belül, több területen is elvileg eltudnék helyezkedni, a rendezvényszervezés területén is, ami érdekel és úgy gondolom szeretném csinálni, de eddig ahova küldtem önéletrajzot, sajnos mindenhonnan annyit írtak csak vissza, hogy nem keresnek új munkatársat. Így nem tudom szeretem e a szakmámat, mivel a gyakorlatban nem igazán volt még alkalmam hasznosítani a tudásom. Érdekel, látok benne lehetőséget, de hogy szívvel lélekkel tudnám e csinálni, ez csak akkor fog kiderülni, ha már csinálom, nemde?:) Vagy rosszul gondolom?

Mindenesetre köszönöm a válaszaitokat még egyszer!:) És tényleg jelenleg több lehetőség közül választhatok, igyekszem kitalálni hogyan tovább…:)

Sziasztok! Nálam nagyon aktuális ez a külföldi kérdés, így
2011. szep. 15. csütörtök 13:10
/Menni vagy nem menni?! Avagy, külföld kontra Magyarország/

Sziasztok!

Nálam nagyon aktuális ez a külföldi kérdés, így gondoltam írok ide, hátha tudtok pár tanácsot adni:) Régen teljesen egyetértettem ezzel, hogy aki külföldre megy hosszabb távra az menekül valami elől... Az igazság az, hogy pár éve teljesen abszurdnak tűnt, hogy én külföldre menjek dolgozni, azonban most az elkeseredés hajt ebbe az irányba... Pár hónapja diplomáztam le, azóta körülbelül 100 önéletrajzot küldtem el, 1-2 interjún voltam, de nem kaptam sehol munkát, mondván nincs tapasztalatom... Így megfordult a fejembe, hogy kiutazom Angliába, esetleg Franciaországba dolgozni pár hónapig, hogy addig is a nyelvet gyakoroljam. Eléggé családcentrikus vagyok, nehezen hagynám itt a családomat, de úgy érzem most meg kell tennem ezt a lépést, magam miatt...A véleményetekre vagyok kíváncsi, volt már valaki ilyen helyzetbe? Ez is csak egyfajta menekülés lenne részemről?? Tudom, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés, de itthon egyre kisebb esélyt látok arra, hogy elérhetnék valamit és boldog lehetnék... pedig Isten látja lelkem én nagyon szeretem Magyarországot...
Előre is köszi a válaszokat, mindegyiket szívesen fogadom:))