gkatica teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

gkatica teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Üzenet
2010. ápr. 16. péntek 18:56
/Másság és az egyház/

Medjugorje, 2010. április 2.

"Drága gyermekek! Ma különleges módon megáldalak benneteket, és imádkozom azért, hogy visszatérjetek az igaz útra, Fiam, Üdvözítőtök, Megváltótok felé, aki az örök életet adta nektek. Gondolkodjatok el mindazon, ami emberi, mindazon, ami nem engedi, hogy kövessétek Fiamat, a múlandó dolgokon, a tökéletlenségeken, korlátokon; és aztán gondoljatok Fiamra, végtelen Isteni hatalmára. Ráhagyatkozás és ima által tegyétek méltóvá testeteket és tökéletesítsétek lelketeket. Legyetek készen, gyermekeim. Köszönöm nektek."

Tévedhetetlenség
2010. ápr. 16. péntek 18:53
/Másság és az egyház/

A pápa erkölcs és hit dolgában tévedhetetlen!

HM?
2010. ápr. 16. péntek 18:50
/Másság és az egyház/

Nem meggyőzni akarok, hanem az ismereteimet megosztani. Nem "szajkózhatok" olyat, amiben nem hiszek, amit nem értek!

Isteni erkölcs
2010. ápr. 16. péntek 18:48
/Másság és az egyház/

Isten megteremtette ezt a gyönyörű világot, de bejött a világba a bűn. Isten erkölcsi törvényt adott, adta ehhez a parancsokat, ami nem az ember ellen van, hanem érte. Az emberek sajnos nem akarják megismerni és nem kérnek a törvényből. Isten minden embert megvéd, és segíti, hogy rátaláljanak, de az ember szabad akaratával elfordul Istentől és saját törvényeket gyárt!
Az Egyházat Jézus azért alapította, hogy ezáltal segítse az úton lévőket. Sajnos ahogy Jézust is, most az Egyházát is támadják, jogtalanul!

Isten ellen
2010. ápr. 09. péntek 11:20
/Másság és az egyház/

Szia!

"Ettől még nem jogosította fel senki a katolikus egyházat, hogy embereket eltiltson Jézus hitének követésében. "

Erre szeretnék reagálni. Az egyház senkit nem akar eltiltani Jézus követésétől. Amennyiben ez az érzésed, ez így nem igaz. Az ember maga az, aki dolgokat nem fogad el Isten törvényeiből (Szentírást a Szentlélek sugalmazta, az egyház 2000 éve vizsgálja) és ezáltal az ember az, aki magát Istentől távoltartsa. Ha jobban meg akarja Isten üzenetét ismerni az ember, magán múlik (szabad akarat), hogy azt megtegye, felismerje és a felismert igazságokra igent mondjon és azon az úton járjon. Amennyiben Isten hívását nem akarja elfogadni azt megteheti, nemet mondhat Istennek, de akkor Istentől távol marad a maga szabad akarata folytán! Nem Isten az, aki az embert elutasítja, hanem az ember utasítja el magát Istent!

Sajnálom
2010. ápr. 09. péntek 11:15
/Másság és az egyház/

Mivel van II. eljövetel, van mennyország-tisztítótűz és pokol is (ez nyilvánvaló, bár sokan nem hisznek benne, hogy lelkiismeretükkel ne keljen szembe nézni), azt is kijelenthetem, hogy az embernek csak egy lelke van. Minden ember egyedi és megismételhetetlen, csak egyszer lehet Isten mellett, vagy ellen dönteni. Én nem hiszek az energiában, csak a Szentlélekben, aki mindent irányít, ha ellene teszel, az súlyos bűn (Szentlélek elleni bűnök és halálosak).
Igen, betegség, bár te ezt nem ismered el. Pszichológusok is tanúsítják, nem kell ehhez egyházinak lenni (nem minden pszichológus hívő).
A bűn bejött a világba és minden ember bűnös (bár amint írtam az elején, ezt sem mindenki ismeri el, ezért feszítették meg Jézust is), ez alól a papok sem kivételek. Mivel minekünk minden embert el kell fogadni, nem mondhatunk rájuk sem rosszat, egyet tehetünk, imádkozunk értük (ezt én napjában többször megteszem). A teremtés könyve nyíltan ír az ember teremtéséről, mint pár (nem lehet egy pár két nő, ill. két férfi):

"Megteremtette tehát Isten az embert a maga képére; Isten képére teremtette őt, férfinak és nőnek teremtette őket." (Ter 1,27).
"Ez végre csont az én csontomból, és hús az én húsomból! Legyen a neve feleség, mert a férfiből vétetett!".

Isten gyermeke
2010. ápr. 09. péntek 11:04
/Másság és az egyház/

Igen, és majd meglátod, hogy a szüleid jót tettek veled. Isten gyermekévé lettél, még ha most nem is fogadod el. Ha megismered az Irgalmas Istent, megláthatod, hogy mennyire szeret és vár haza otthonába az örök életbe! Nem azért élünk, hogy csak tengjünk-lengjünk, nem véletlenül vagyunk ezen a világon! :) Isten minden embert az örök életre hívott!

Világ
2010. ápr. 09. péntek 11:02
/Másság és az egyház/

Ez világi gondolkodás. Az Egyáz nem is létezne, ha nem a Szentlélek tartaná fent. Isten az, aki mozgatja a világ rugóit és megvédi (még ha nem is látszik) gyermekit. Még jó, hogy voltak és vannak próféták, tanítók és Krisztus követők, akik hirdetik az örömhírt, hogy Istenben hogy lehet élni!

Elfogadás
2010. ápr. 09. péntek 11:00
/Másság és az egyház/

Szia!

Ebben teljesen egyet értek, hiszen Jézus a szeretetről és elfogadásról tanít és ha mi az Ő útját járjuk, nekünk is el kell a másikat fogadnunk.
Azonban a bűnt nem! Nekem is van olyan barátom, aki felismerte, hogy a saját neméhez vonzódik, azonban keresi a segítséget, hogy tudja ezt a nagy keresztjét hordozni és megélni a saját hitét. Isten segít neki is, hiszen minden embert szeret, minden ember az Ő teremtménye; Isten nem személy válogató. Azonban Isten a bűnt sosem fogja szeretni, mert mindent jónak teremtett, az ember bűne által viszont minden eltorzult.
Nekünk is így kell elfogadnunk a másik embert, azonban segítenünk kell, hogy ezt a nehéz keresztet elfogadja és Istennek tetsző életet tudjon élni.

Szentlélek
2010. ápr. 07. szerda 16:15
/Másság és az egyház/

Talán pont azért nem adták ki, mert érték rombolóak, nem építőek, nem vezetnek az igazság felé.
Az egyház pedig (és ebbe mindenki bele tartozik, aki meg van keresztelve, nem csak maga az intézmény, ezt szögezzük le) a Szentlélek által van vezetve és ezért mindent a hit fényénél vizsgál. Nem ad ki akármilyen szennyet, hanem csak azt, amit a Szentlélek által sugallmazottnak ismer el. Ezért van a Szentírásban is azon könyvek összessége, nem több és nem kevesebb!