Ksatrija teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Ksatrija teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Persze, én nem is mondtam olyat, hogy ezt a Láma várná el. Azt
2010. szep. 25. szombat 07:32
/Miért van szemüvege a Dalai Lámának?/

Persze, én nem is mondtam olyat, hogy ezt a Láma várná el. Azt mondtam, hogy a tiszteletadásnak ezt a fokát kellene megközelítenünk, vele szemben. Lényegtelen, hogy mit vár el, az a lényeg, hogy mi hogyan reagálunk a világ jelenségeire.

Életünk, felkészülés a halálra...

Nem futok két néven, mivel Sanyi kitiltott, még az ip címemet is
2010. szep. 25. szombat 07:14
/Miért van szemüvege a Dalai Lámának?/

Nem futok két néven, mivel Sanyi kitiltott, még az ip címemet is blokkolta, csak hát az változik :))
A többire nem mondok én se semmit, mert nem célom a veszekedés semmiképpen, csak próbából regisztráltam, egyrészt lássam meg, hogy ti fejlődtetek-e, és hogy én fejlődtem-e, de úgylátszik, hogy az oldal szellemiségével szembeni szembenállásom nem szűnt.

Ez az oka ennek a stílusnak.

Egy szellemi vezető, mint a Sanyi, akinek itt tekintélye van, és sok ember gondolkodását határozza meg, nem mondhat ilyet a világ legnagyobb szellemi vezetőjéről, mert már olyan szellemi és mentális színvonalon kellene lennie, ahol ítéletnek, mások lejáratásának a szándéka semmiképpen nem fogalmazódhat meg. Tudniillik azzal, hogy a Dalai Lámát így ítéli meg, magát feljebb emeli ezáltal a Lámánál. Hááttt..... merész...

Egyébként meg mivel tudom, hogy ki leszek tiltva úgy is, nem is nagyon kontrollálom magamat, hanem szépen leírom ami jön, és úgy ahogy jön.

Életünk, felkészülés a halálra...

Te olvasod a fórumomat? :)) És mért nem szólsz hozzá? De mondok
2010. szep. 25. szombat 00:59
/Miért van szemüvege a Dalai Lámának?/

Te olvasod a fórumomat? :)) És mért nem szólsz hozzá?

De mondok neked egyet, kettő lesz belőle. Engem nem egyszer kurvaanyáztak már egy másik fórumomon, és nem tiltottam ki, csináltam egy köpködő nevű topikot, és oda áthelyeztem az írását. Az lett az eredméyne a köpködőnek, hogy presztízs kérdést csináltak abból, hogy ne kerüljenek oda :))) A büszkeség, meg a gőg mi?

Inkább finomított mindenki a stílusán, csak ne kerüljön a szégyen topikba.

Sanyi kitörölgetése, sajnos olyan minősítéssel cimkézi fel őt, amire én se gondoltam, hogy ezt ő meg fogja tenni.

Én tehetek róla? Nem jövök én ide mérget üríteni. 1.5 hónapja ide se néztem, ma véletlen, és megláttam ezt a két írást, aminek köszönhetően, az én írásom kapcsán ma nyitott egy új témát, mégpedig egy fontos témát...

stb...

Szóval a jelenlétem már hasznos volt az oldala számára, és amikor itt voltam, akkor olyan forgalmat bonyolítottam amilyet még soha nem látott az oldal, és ezt még személyesen mondta is nekem, egy találkozásunk alkalmával...

Szóval jó az neki, ha én itt vagyok, ne aggódj....

Életünk, felkészülés a halálra...

Egyrészt én nem akarok vezető lenni. Én azt akarom, hogy az
2010. szep. 25. szombat 00:20
/Miért van szemüvege a Dalai Lámának?/

Egyrészt én nem akarok vezető lenni. Én azt akarom, hogy az emberek legyenek önállóak, és ne szektásodjanak bele semmi ilyen ostobaságokba.

A példabeszéd, máshol is elhangzik másképpen, de a lényeg a lényeg.
Nem kell azonnal leleplezni a felismert dolgot :)))

Aztán, nem az a lényeg, hogy a Láma mit csinál, mert nem róla van itt szó, hanem rólunk, akik átlátjuk, és rólunk, akik nem látjuk át, de tekintélyszemélyek véleményét elfogadjuk.

Türelem és megértés jár a tudatlannak, de nem a rutinos
2010. szep. 24. péntek 23:59
/Miért van szemüvege a Dalai Lámának?/

Türelem és megértés jár a tudatlannak, de nem a rutinos ezoterikusnak, akinek tudnia kéne, hogy mit beszél.

Bár nem kértem semmilyen javaslatot, de annyiban igazat adok, hogy a keresőnek, aki még járatlan a dolgokban, meg kell adni a hibázás lehetőségét.

De sem Huszti Sanyi, sem Domoszlai Katalin, nem ma kezdték spirituális pályafutásukat, a véleményeikkel viszont egy olyan nimbuszt próbálnak meg lerombolni, aminek inkább a megértése felé kellene haladniuk.

Életünk, felkészülés a halálra...

Én nem is akarom titkolni, hogy ki vagyok. És nem is fogom, és n
2010. szep. 24. péntek 23:44
/Miért van szemüvege a Dalai Lámának?/

Én nem is akarom titkolni, hogy ki vagyok. És nem is fogom, és nem tűrhetem, hogy egy vallási vezető (Huszti Sándor) Ilyen vérlázító mocskos stílusban beszéljen egy olyan emberről, akinek a lába nyomába sem ér. A megvilágosodott. Ugyan már kérem szépen.

Vagy 1-1.5 hónapja ide se néztem, mert sikerült szépen leszoknom erről az oldalról, ahol egyébként igen jó kis beszélgetések folytak, csak sajnos a vezetés, nem éri el a nívópálca legalsó rubrikáját.

De vannak sokan, aki elhiszik, amit ez az ember mond nekik. És félrevezeti őket ezáltal.

Mától nem úgy tekint a Dalai Lámára, mint megvilágosultra?. Hát lehet ennél ocsmányabbúl rontani a Láma hitelét? És egy vezető embertől, olyanok felé kommunikálva ezt, akik a leghalványabb gondolati önállósággal sem rendelkeznek? :)))

De mindegy.

Ha viszont legközelebb felismerésed támad, azt nem kell feltétlenül leleplezni.
Tudod, ahogyan Jézus mondja: A szeretet mindent elfedez... És nem felfed...
De mindegy, mert ez gyorsan kiderült volna, mivel nem is akartam titkolni....

Életünk, felkészülés a halálra...

A Lámának, nem kellene egyebet tenni, mint az egyik ujját
2010. szep. 24. péntek 22:45
/Miért van szemüvege a Dalai Lámának?/

A Lámának, nem kellene egyebet tenni, mint az egyik ujját felmutatni, és azt mondani, pusztítsuk el az ellenséget, és a világ minden tájáról özönlenének az emberek, és még gyilkolnának is Tibetért, és a Lámáért.

Ebben áll a Dalai Láma egyedülállósága, és önzetlensége, és minden olyan tulajdonsága, amit a többség, még ezen a spirituális oldalon sem képes felfogni.

Lemondani valamiről, amit nyugodtan megtehetne. Háborút indíthatna, és nem teszi, Kínai államhatalom kegyetlenkedései, szerzetesek halálra kínzásai, népirtások a puszta hit miatt...

Azzal foglalkozni, hogy miért szemüveges a Láma? Hát úr isten... Ennyire nem látni, és ekkora bátorságot venni, hogy megkritizálják egy szemüveg miatt. És ezt még olyan ember is megteszi, akinek mélységes ismeretekkel kellene rendelkezni, a világ vallásaiban és azok jelentőségében...

Amit ma a Dalai Lámának el kell viselnie, és mindennek ellenére békét kell hirdetnie, és békésen viselkedni, és a mosoly mögött gyötrődni, amiért a népet bebörtönzik és sokakat halálra kínoznak a hite miatt, a szabadságvágya miatt, mert éppen nem a kommunista szemlélet a számára ideális...

Hogy Tibet felszabadulására azt mondani, hogy az pusztán tükör előttünk, amikor nekünk semmi közünk Tibethez, és venni a bátorságot, ahhoz, hogy a sok ezer halálra kínzott ember mártíromságát, semmibe venni, és leönteni egy semmit mondó ezoterikus maszlaggal...

Gyerekek, szégyellje magát mindenki, aki negatív véleményt mondott Tibet ügyéről, és legfőbb vallási vezetőjéről.

És legfőképpen azok szégyelljék magukat, akik valamiben vezetői szerepet töltenek be, és saját vezetői mivoltuk által nem látták meg a világ egyik legfontosabb emberének a szerepét, és degradálni merték...

Szégyene ez a Magyar spirituális érának... De legfőbb szégyene, ennek az oldalnak a vezetőinek... Főleg, hogy a vezető degradálta a Lámát.

Sanyi, neked kellene saját kvalitásodon elgondolkodni, és nem merni egy olyan embert degradálni, és másokat is erre biztatni, akinek ti a lába nyomába sem értek... Te mint tekintélyszemély, igen komoly bűnt követtél el az igazság, és a valóság ellen.

Életünk, felkészülés a halálra...

A Dalai Láma, azért szemüveges, mert rossz a szeme. Mi a gond
2010. szep. 24. péntek 19:39
/Miért van szemüvege a Dalai Lámának?/

A Dalai Láma, azért szemüveges, mert rossz a szeme.
Mi a gond ezzel?
Azért szemüveges, hogy megtanítsa az embereket, az ítéletmentességre. Azért szemüveges, mert volt egy darab fölösleges üveg az egyik zsebében. Azért szemüveges, mert van egy szemész ismerőse, aki javasolta, hogy de jól állna már magának, egy ilyen hercig kis sz.t.k.-s szemüveg.

Vagy azért szemüveges, mert nem a testi dolgok kötik le a figyelmét, mivel azok számára egyáltalán nem fontosak. Maga a felvetés, egy mélyen gyökerező materializmusból indul, és ítéletből, miszerint a Dalai Lámának, a fizikai hogylétével kellene foglalkozni.

A dalai Lámának, aki a világ, az egész világ, legalább is az általunk ismert fizikai világ 10 legdominánsabb szellemi vezetője között szerepel, saját önnön állapotával kellene foglalkoznia. A felvetésedben, ez az elvárás jelenik meg.

És aztán te és az elképzelésedet támogató elv-társaid, még meg is ítélik a Dalai Lámát, hogy miért nem foglalkozik ő saját fizikai létével, a világ szellemi támogatása helyett.

Ezt te komolyan el is hiszed magadnak, hogy van akár a legcsekélyebb morális alapod, hogy a Dalai Lámáról véleményt alkoss?

Vagy a legmélységesebb alázat kíséretében, fejet hajtasz, és megcsókolod a lábnyomát, és hálát adsz az istennek, hogy egyáltalán ismerhetsz egy ilyen embert?

Életünk, felkészülés a halálra...

Ez egy kiváló okfejtés.
2010. szep. 24. péntek 07:58
/Buddhizmus Ma/

Ez egy kiváló okfejtés.

Tibet azonban szimbólum, amelynek legalább akkora a tekintélye, mint a keresztény körökben Rómának.
Tibet szellemileg szabad, és domináns példamutatója a világnak, hogy a legnagyobb politikai elnyomás mellett is, meglehet őrizni a szellemi szabadságot.

A fizikális felszabadulásra pedig éppen az egész világnak szüksége volna, miközben az nem feltétlenül tárgya személyes ragaszkodásnak. Hanem egy olyan szakrális hely, ahonnan a béke és az Istenhez irányulás szelleme elindulhat a világba.

Tibet elnyomása analóg az egész fizikai világunk elnyomásával, főleg szellemi elnyomásával, ahol már rendelkezésre állnak a technológiák, amelyek alkalmasak kontrollálni az emberek gondolkodását, hangulatát stb... A legkézenfekvőbb eszköz erre mindjárt az időjárás, illetve annak a manipulációja, amit már a 70-es évek óta publikálnak is itt-ott. Milyen technológiák létezhetnek még, amiről egy szót nem tud az egész emberiség...

Tibet felszabadulása, a világ szabadságát jelentené, és éppen így mutat rá arra, hogy a világ milyen elnyomás alatt áll...

Életünk, felkészülés a halálra...