mzperx teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

mzperx teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
... még mindig nem tudom ki vagy TE? ;) én? olyan most itt neke
2010. nov. 10. szerda 21:31
/Érdekes igazságok/

... még mindig nem tudom ki vagy TE? ;)

én?

olyan most itt nekem, mint a rég nem látott vidéki rokonokhoz való visszalátogatás. Régebben sokat jártam itt, most a szeretteimre figyelek, kivel mi lett, mi van azóta :D

ha tényleg fennáll, más tészta, most konkrétan nem erről volt
2010. nov. 10. szerda 21:18
/Érdekes igazságok/

ha tényleg fennáll, más tészta, most konkrétan nem erről volt szó. Itt csak Michaelita kérdésére válaszoltam.

Michaelita: jó úton jártok, még ha mások személyiségét
2010. nov. 10. szerda 21:16
/Érdekes igazságok/

Michaelita: jó úton jártok, még ha mások személyiségét nézitek is. Észrevételn önmagatokat tárogatjátok ;)

Csak FIGYELJETEK mi zajlik bennetek is, és a másikban is!

Alfa: nem ismertelek félre, csak kíváncsian hozzád fordultam. Előítélet nélkül: ki vagy Te? Erre általánosságok jöttek. Bizonygatod nem vagy más, mint "mi", ugyanakkor másnak vallod magad (önámítók vagyunk, míg te nem). Még mindig nem a szavaid (a könyvek betűi) érdekelnek. Hanem az: valójában ki vagy TE? Elvek, eszmék nélkül, miről mit gondolsz, mit érzel, hogyan élsz? Idáig csak a felszínt mutattad. Bocsáss meg, hogy beljebb akartam mászni. Ahhoz, h be tudj engedni, önmagadnak is be kell menni, fel kell térképezni, valójában ki vagy? Elfogadnod, önmagad is, még a "sötét oldalad is". Itt is sokan a felszínt, az eszméket, a lexikont írják, ők is csak ennyit tudnak adni, mert ezt ismerik. Vedd észre te is ennyit adsz, a másiktól is ennyit kapsz. Inkább nyíljatok meg egymás felé, biztosan találtok egy közös pontot, ahonnan el lehet indulni.

Hagyd a könyveket, inkább azt nézd, mit éltél meg, mi a te tapasztalatod, és kérd a másikat is, neki mi az? Sosem lesz egyforma, de nem is lehet. Enged el a szabáyokat, mit sem érnek. Egy ideig támpontokat ugyan adnak, de aztán bagó az egész.

És ha gondolod, továbbra is kíváncsi leszek rá: ki vagy TE?

............... mert ha megvédek valakit=jó vagyok ilyenkor tuda
2010. nov. 10. szerda 20:44
/Érdekes igazságok/

............... mert ha megvédek valakit=jó vagyok

ilyenkor tudat alatt olyan helyzetben is azt látjuk, vki támaszra, védelemre szorul, amikor az ténylegesen nem áll fenn.

Valóban mást védesz? Valóban jó vagy? Valóban ettől függ? Bizonyítani kell, h jó vagy? Miért? Valójában kit is kell védened, ha kell egyáltalán? Ki az, aki kicsi benned és erre szorul?

Alfa: érzelmek: sem nem gyengeség, sem nem nem kevesebb, sem nem alacsonyabb, mint az elme, értelem. De a kettő egyben sem ér semmit, ha nincs harmóniában a cselekedetekkel. Ha önmagadban harmónia van ebben a hármas egységben, akkor rendeződik a világ is.

Kíváncsi lennék hogy viszonyulsz az érzelmekhez. Hogy élsz valójában, cselekszel-e, mikor eljön a tett pillanata, vagy inkább túlagyalod a helyzetet, vagy csak ész nélkül rohansz.

Alfa, ki vagy TE valójában? Hogyan élsz? Szépek az eszmék (és ez most mindenkire igaz, nem csak Alfára), de való életben hogy reagáltok? Hogy cselekedtek? Szép szavak után, valóban ezt élitek?

Hermess: keresd meg, mi az oka annak, ami most körül vett itt Téged. Nincsenek véletlenek.

itt a pont
2010. nov. 09. kedd 06:46
/Miért van szemüvege a Dalai Lámának?/

tökéletes :)

leírod a gyakorlatot?
2010. nov. 06. szombat 22:17
/Miért van szemüvege a Dalai Lámának?/

leírod a gyakorlatot?

csak azt zavarja, akit önmaga tökéletessége-tökéletlensége
2010. nov. 01. hétfő 01:35
/Miért van szemüvege a Dalai Lámának?/

csak azt zavarja, akit önmaga tökéletessége-tökéletlensége érint. Akiben ez rendben van, elfogadta önmagát olyannak, amilyen, az nem foglalkozik ilyenekkel.
Egyébként a tökéletesség része a tökéletlenség is. Maximalizmus lehet mögötte? Vagy fájdalom, önmarcangolás, sóvárgás egy idea, tökéletes kép megjelenése, elérése véget? Közben meg csak önmagába bonyolódik az illető. Ha ezt is elengedné, ott lenne a tökéletesség, meztelen.

nekem az tetszett meg benne, mikor a nő rájön, csak úgy tud
2010. nov. 01. hétfő 01:28
/Metamorfózis/

nekem az tetszett meg benne, mikor a nő rájön, csak úgy tud kilépni az alkoholizmusából, ha önmaga áll fel a bajból, és mikor ezt megmondja a férfinek: gyönyörűen ábrázolják, a megmentő szerepet, és a megmentésre várót, aki fel akar állni. Itt a nő szeretné megértetni ezt a férjével, a férj még mindig azt hiszi, hogy történt valami , a nő azért ilyen kiborult, mire a nő: nem kell, hogy ok legyen. A megéléseiről beszél, amiből még itt a férfi nem nagyon ért semmit. A nő meg akarja önmagát élni. Szétválnak, telik múlik az idő, a férfi ráeszmél, hogy kiteljesedik a nő nélküle. Fáj neki, hogy akkor ezek szerint nem volt a nőnek szüksége rá (bár ebben téved, csak a forma más lesz, nem szükségből maradnak együtt a végén)! Itt még csak a vádak hangzanak el, ki miért hibás, és mire van egyénileg szüksége, de ez sem durván, hanem szépen, hatalmas érzelmi töltésekkel. A filmen végig lehet érezni ezt a töltést. Minden mozdulatuk, testbeszédük csodásan ki van dolgozva, nagyon jó színészek.
Aztán mikor ezen túllépnek, még mindig erős marad a szerelem köztük, a végén pedig újra együtt lesznek, de most már saját magukon feldolgozva saját baklövéseiket felismerve, vállalva a felelősségüket , érettebben, térnek vissza egymáshoz.
Csodálatos a történet. Jobbnak láttam nem megírni előbb miről szól. Gondoltam, ha érdekel, megnézed majd.

Ha egy férfi igazán szeret...
2010. okt. 30. szombat 19:44
/Metamorfózis/

... most nézem ezt a filmet. Láttad már Michaelita? Rád gondoltam.

"szükséged van arra, hogy bizonyíts önmagadnak, hogy uralni tudo
2010. okt. 19. kedd 13:31
/Kutya sztori/

"szükséged van arra, hogy bizonyíts önmagadnak, hogy uralni tudod önmagadban az összes erődet??"

Igen, talán ez lehet!! Félek a saját erőmtől. Ezt már régóta tudom /lehet anno visszaéltem már vele/ , erre oda fogok figyelni!

Érdekes, h még csak eszembe sem jutott ez idáig! Köszi! Puszi!