Papaver Devotus teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Papaver Devotus teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Ne hallgass, még ha az igazság fáj is.
2012. okt. 26. péntek 10:15
/Tükör által homályosan/

Szerintem ne hallgass. Én egyszer-egyszer inkább mélyen kussoltam, pedig nagyon meg kellett volna mondanom az illetőnek amit érzek - vagy előre látok. A mai napig furdal a lelkiismeret hogy csendben maradtam. Nem akartam fájdalmat okozni vagy úgy éreztem nincs közöm hozzá. Úgy gondoltam, nagy felelősség befolyásolni valaki más életét. Ma már sokkal tisztábban látok és igenis megmondanám.
Mert mindig a másik ember döntése a lényeges, én max. felnyithatom a szemét, vagy elindíthatok benne valamit, ami gondolkodásra és nem vak cselekvésre készteti.
Szólni kellett volna hogy inkább ne nősüljön meg a barátom, ha egyáltalán felmerült benne a kérdés: akarom én ennyire ezt a nőt? Vagy fel kellett volna ébresztenem a hamis álmaiból azt a nőt akit szerettem: akkor nem tizenegynéhány év múlva döbbent volna rá, hogy nem azzal az emberrel köti össze az életét akivel a szíve diktálta volna.
Ezek a sorsok úgysem rajtunk múlnak... De nyugodtabb lenne most a lelkem, ha akkor nem hallgattam volna. Önzés a részemről? Lehet. Utálni fognak? Lehet. Mindenesetre most mondhatnám: én előre szóltam...
Van valamiféle erő a belső látásban. De ha megtanulja az ember kellő alázattal elfogadni hogy ez a küdetése része, bátrabban felvállalja.
Szóval, csak gyakorold bátran és tartsd a tükröt mindenki elé akik fontosak Neked. Most utálnak, később hálásak lesznek érte.

Megtört hazugságok
2012. okt. 20. szombat 00:54
/Hol akadtál el a Boldog Párkapcsolat keresésben?/

Tizenharmadszor húztam ki a kezdősort, most már itthagyom...
Jónéhány éve keresem az "igazit". No, nem túl nagy intenzitással, mert soha nem tudtam úgy belekezdeni egy kapcsolatba, hogy ez csak egy futókaland. Az én életemből kimaradt a kamaszkor, családi tragédiák sora tett hirtelen felnőtté - kb. tizennégy lehettem. Akkor kezdtem azt hinni hogy Isten nincs vagy csak nem szeret engem. Megtanultam hogy csak magamban bízhatok. Hamar magamra találtam és a mai napig merek nagyokat álmodni. Ez hajt előre. Néhányszor megbotlottam ugyan, de mindig talpra tudtam állni - akár munkáról, akár kapcsolatokról legyen szó.
Érdekeltek az emberek, a grafológia révén kiderült hogy az óvatos lélekvájkálásban is jó vagyok. Nagyképűen hangzik, de volt néhány barát, ismerős (vagy éppen társ), akinek segítettem már, hogy rátaláljon a saját útjára. Megtörtem a hazugságaikat, amiket szépen felépítettek maguk köré.
Soha nem osztogattam jótanácsokat, túl nagy felelősség lenne eldöntenem, hogy valaki másnak mi a jó. Valahogy mindenki rátalált a saját valódi megoldására, miután adtam egy jó adag kezdőlökést.
Volt néhány rosszul sikerült kapcsolatom. Nem szeretnék párhuzamokat vonni, a mai napig úgy érzem, hogy akkor és ott jól tettem amit tettem. Talán az volt mindennek a célja, hogy fejlődjek és tovább tudjak lépni.
Sok keserű pirulát nyeltem és ez egyre zárkózottabbá, mogorvábbá, elutasítóbbá tett az emberekkel szemben.
Odáig jutottam, hogy inkább egyedül lennék magányos mint egy párkapcsolatban. Párja amúgy is a cipőnek van... inkább csak kiegészítik egymást. Én társra vágytam: akik mint egy törött érme két fele pontosan összeillenek. Persze lehet ezen némi öniróniával egy jót röhögni - én is azon kaptam magam, hogy életem fele eltelt és már lemondtam a nagy találkozásról. De még mindig hittem benne. Sajnos le kell hogy lőjem a poént: rátaláltam. Első pillanattól fogva elvesztem a tekintetében.
Fizikai értelemben véve nem tettünk semmit - nem egyszer percekig szótlanul néztük egymást.
Eltűnt belőlem minden keserűség, mintha a szemeiben fürdettem volna a lelkemet.
Nincs katartikus érzésem. Pedig százszázalékig biztos vagyok benne, hogy ő a lélektársam. Csak éppen megtagad. Ő boldog akar lenni a jelenlegi kapcsolatában - szó szerint ezt mondta. Éppen most adja fel az álmait és arra készül, hogy kétéves emlékfoszlányok darabkáira építsen egy életet.
Szóba sem áll velem és ez mélyen megaláz. Úgyis arra vágytam, hogy ne csak a szereplők változzanak a férjes-elvált asszonykák szeretője vagyok című mókuskerékben; most legalább történik valami új :)
Hát tessék Aditi, én is lógyilkos vagyok! Mindig ezzel ölöm meg a lovam: nem engedem meg neki hogy hazudjon.
Mindig "márcsakazértse"-gyerek voltam: nem fogok beállni a sorba, ezt meghagytam azoknak, akik az első érettségi találkozón elmesélték hogy megnősültek, a másodikon hogy pokol az életük, a harmadikon hogy elváltak, a negyediken pedig hogy azért jó a második házasság, mert akkorra az ember már rájön hogy kell mellette egy-két szeretőt is tartani...
Ti mit gondoltok?