Max Ekips teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Max Ekips teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Az álmom egy kicsi bonyolultnak tűnik, és ráadásul nem is egy eg
2016. márc. 06. vasárnap 14:12
/Álomfejtés/

Az álmom egy kicsi bonyolultnak tűnik, és ráadásul nem is egy egy napos történet. Sok kérdést felvet, de alig van válasz. Lehet Ön többet lát ki ebből az egészből. Igyekszem részletesen leírni hogy mit álmodtam, milyen történések előtt vagy után, hátha abban van a megoldás. Ha valami nem tiszta kérdezzen nyugodtan.

2007-ben mikor az akkori párommal 1 évesek lettünk, elhatároztam hogy megkérem a kezét. Meg is történt. Azonban utána, de még aznap este eléggé furcsa álmom volt. Egy lány volt benne, akit csak deréktól felfelé láttam és homályosan, csak a hangját hallottam és azt mondta, hogy „várj”. Itt vége is ennek az álomnak. Felriadtam, és hevesen vert a szívem, furcsán éreztem magam. Olyan volt mintha szerelmes lennék az álmomban megjelenő alakba.
Az akkori párom ott feküdt mellettem, szerencsére mélyen aludt és nem kelt fel arra hogy felriadtam. Elkönyveltem magamban, hogy ez csak egy egyszeri álom, semmi jelentése sincs. Így nem foglalkoztam vele.

Majd két és fél évre rá, mikor szétmentünk a menyasszonyommal, aznap este megint előjött ez az álom. Annyi különbség volt az előzőhöz képest, hogy már élesebben láttam az arcát. A hangja nem változott, ugyanolyan volt mint először és megint csak annyit mondott hogy „várj”. Ismét felriadtam, szívem hevesen vert, nem tudtam mire vélni ezt az egészet. Nah, ez volt az a pillanat amikor megpróbáltam utánajárni hogy mégis mit jelenthet ez az egész, mert zavart a dolog nem is kicsit.
Kérdések tucatjai merültek fel. Miért álmodok egy ismeretlen nővel? Miért hallom a hangját? Miért mondja hogy várjak? Mire várjak? Honnan ismerem, ha egyáltalán ismerem. Kutatásom után sem lettem okosabb.
Hiába keresgéltem a neten válaszok után kutatva, álmoskönyveket bújva, túl sok választ nem kaptam. Utána volt még néhány próbálkozásom más nőkkel, de mindnek ugyanaz lett a vége.

Közben igyekeztem az akkor igen népszerű iwiw oldalon az ismerőseim ismerősei között kutatni, hátha megtudom kicsoda az a személy akit láttam az álmomban. Sokáig tartott, és ráadásul eredménytelen is volt a keresés. Arra jutottam, hogy lehet egy filmben láttam, de akkor úgy döntöttem, hogy nem fogom végignézni az eddigi filmeket amiket láttam csak hogy választ kapjak arra a kérdésre hogy mégis kicsoda. Jól is tettem, nem is derült volna fény a személyazonosságára! Nem filmben láttam, de erről majd később.

Másik álom ami ehhez kapcsolódik, és éveken át visszatért. Nagyjából bő öt évről beszélek. Ez arról szólt, hogy egy mezőn vagyok, és egy sárkányt simogatok. Sokszor álmodok sárkányokkal. Eddig még rendben is a dolog. 3-4 éves lehettem mikor először láttam sárkányt, persze nem élőben, hanem akkor kaptam egy könyvet, ami sárkányokról szólt, képregény formában, de jó vastag volt. Imádom a sárkányokat, lenyűgöző teremtmények. A kínai horoszkópom szerint sárkány vagyok, mellesleg a csillagjegyem rák. Nem tudom ez mennyire releváns információ.

Visszatérve az álomra. Egy alak tűnt fel nem messze tőlünk, és közeledett felénk. Mikor odaért, letérdelt velem szembe. Rám nézett, majd a sárkányra, majd ismét rám pillantott. Megsimogatta az arcom, közelebb hajolt, és megcsókolt. Majd annyit mondott „várj”. Csillogott a szeme és mosolygott. Megsimogatta a sárkány fejét, felállt és elindult arra amerről jött. Felriadtam. Itt végleg elvesztem. Ugyanaz a hang ismét, amit az előző álomban is említettem, ugyanaz a szó, annyi változással hogy már láttam az arcát. Tudtam hogy bármit is tennék, hogy kiderítsem ki lehet, nem kerülnék hozzá közelebb. Tűt keresnék a szénakazalban, sose láttam előtte. Így maradt a jó tanács. Vártam.

Közben ez az álom sokszor visszatért. Nem is változott közben semmit. Maximum nem mindig mondta hogy várjak, de az arc, a haj, a csillogó szemek, a csók ugyanaz maradt mindig. Jött, látott és győzött. Ez így ment 2014 tavaszáig. Pont akkor volt egy olyan időszakom amikor se párom, se munkahelyem nem volt.
Nem volt a legjobb időszak, nem voltam jó passzban. Majd jelentkeztem a jelenlegi munkahelyemre, ahonnan visszajeleztek hogy másnap kezdhetek. Boldog voltam. Álom hely, szó szerint. Miután megkaptam a levelet a jelenlegi munkáltatómtól, az álom amiben csak deréktól felfelé láttam őt, visszatért. Láttam az arcát, a csillogó szemeit, a mosolyát és hallottam a hangját. Azt mondta „figyelj és várj”.
Nem tudtam hogy mire figyeljek, és továbbra is kérdéses volt hogy mire várjak. De úgy éreztem hogy mindenre felkészültem amire csak lehetett, csak arra nem ami az első napon történt.

Átöltözve, új gondolatokkal, boldogan sétáltam le az irodába. Újra önmagam voltam. Alig telt el egy óra a munkakezdés után, amikor jött az első sokk. Pont mentem be a rámpára, mikor meghallottam egy hangot. A hangot. Hirtelen elkezdtem forgolódni hogy honnan jöhet, majd tőlem alig 3 méterre, ott állt az a nő akiről álmodtam. Ugyanaz a hang, ugyanaz az arc.
Azt hittem megint álmodom, de nem. A szívem hevesen vert. Nem tudtam mire vélni a dolgot. Lefagytam. Hogy lehetséges az, hogy akit eddig csak álmomban láttam, ráadásul nem is egyszer, hirtelen ott van előtted. Ez mi? De eszembe jutott az utolsó álom, „figyelj és várj”.
Másfél évig vártam, figyeltem minden mozdulatát, hogy mit mond, mit hogy csinál. Néha beszélgettünk amikor éppen volt némi felesleges időnk. Próbáltam kideríteni hogy kicsoda. De ezalatt az idő alatt az álom nem tért vissza, csak szépen lassan beleszerettem.

Amióta megismertem nem álmodtam róla. Egészen 2015 végéig. Ekkor újra megjelent, egymás után két alkalommal. Deréktól felfelé, csillogó szemek, és mosoly. De nem mondott egyszer sem semmit. Próbáltam rájönni hogy miért, de csak egy dolgot tudtam tenni ami az eszembe jutott. Elhívtam egy randira.
Alapjáraton sem vagyok egy nagy randizós ember, de úgy éreztem most ezt kell tennem. Természetesen nem úgy sikerült a dolog ahogy azt terveztem, eléggé kellemetlen volt a szituáció, mert azt mondta barátja van. Utána már nem igazán akartam megismételni a randi gondolatát.
Viszont karácsony után néhány nappal rám írt, hogy megejthetnénk a kávét, és moziba is mehetnénk. Benne voltam, nem is gondolkodtam rajta. Megtörtént, kávé, mozi majd mindenki ment a saját dolgára.

Második alkalommal mikor munkán kívül is találkoztunk már élőben láttam a csillogó szemét és azt a mosolyt amit az álmomban láttam. Abban a pillanatban tudtam hogy ő az akiről álmodtam. Próbáltam kideríteni hogy mi járhat a fejében mikor mosolygott és úgy nézett rám, de mindig csak ugyanazt mondta, hogy semmi. És kiderült hogy nincs barátja. De még mindig nem tudom hogy miért álmodok róla éveken át. Amit biztosan állíthatok, hogy imádja a sárkányokat. ...

Már nem vagyunk együtt, de rengetegszer volt vele kapcsolatban deja-vu érzésem. Amióta szétmentünk nem beszélgettünk egymással. Én pedig próbálok megszabadulni azoktól az álmoktól amikben láttam. Ezért írtam most le, hátha tud valami egyszerű magyarázattal szolgálni ezekre az álmokra.
Mai napig van hogy csillogó szemmel, mosolyogva látom álmomban, de nem mond semmit. Természetesen mindig akkor látom álmomban mikor el akarom engedni.
Van ötlete hogy mi lehet ez az egész?
Nem vagyok jós, ahogy ön sem. Nem akarom megváltoztatni a történteket, csak tudni szeretném miért álmodok vele, hogy végre lezárhassam.

Segítségét előre is köszönöm.