szgabor91 teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

szgabor91 teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Ellentétes érzéseim vannak...
2013. máj.. 25. szombat 10:09
/Erőss Zsolt mégsem volt elég erős?/

Ellentétes érzéseim vannak az egésszel kapcsolatban, két ellentétes értékrend miatt.

Egyrészt szakmámból adódóan együtt tudok érezni a családdal, mert láttam már családokat szétesni, a létfenntartás szélére sodródni hasonló helyzetekben.

Másrészt, nagy autóverseny kedvelőként meg tudom érteni azt, hogy valaki a szenvedélyének él. Ebben a sportban is minden másodpercben ott lebeg a levegőben egy esetleges baleset, és lehet, hogy nem tud kiszállni az a valaki az autóból.
Ugyanakkor tény az is, hogy ezek az emberek (értem ez alatt Zsoltot, és bármelyik veszélyes szakmát, sportot űző embert is) nem hiszem, hogy zsákbamacskát árultak, amikor összeházasodtak valakivel. A családjuk is tudta, hogy milyen következményei lehetnek a szenvedélyüknek. A család is ugyanúgy felelős a helyzetéért, mint amennyire az adott sportoló - elvégre közös döntés volt, az életük alakítása.

A kérdés csak az: mi lett volna jobb? Ha ezt teszi, amit, és akkor ez lesz az eredmény, vagy ha visszaül a kanapéba, és nem érzi magát teljes embernek, nem valósíthatja meg önmagát, és boldogtalanul él még tíz vagy húsz évet? Itt nincs jó megoldás, csak jobbik rossz.

De amit tudok tanácsolni: mindenki vegye szemügyre a saját értékrendjét, majd kezdjen el beszélni a párjával az övéről! Ha eltérések vannak beszéljétek meg, kinek miért fontos az ami, és NE akarjatok változtatni rajta (szerintem)!

Mindenkinek
2011. dec. 21. szerda 23:11
/Életcél és motiváció/

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget!
Még emésztenem kell amit leírtatok, de úgy érzem máris segítettetek. Minden tőlem telhetőt megteszek, és ahogy tudom viszonzom.:)

Köszönöm válaszodat!
2011. dec. 19. hétfő 21:21
/Életcél és motiváció/

Ezúttal is nagyon jó, és igaz dolgokra világítottál rá.

A túlzott megfelelésvágyban is igazad van. Túlzottan meg is akarok felelni, és idomulni is akarok másoknak/másokhoz. Mindez, és a lelki alulmaradás téma is talán abból ered, hogy a testvérem nagyon domináns személyiség, nem tudtunk sokáig meglenni egymás között. Utána ebbe (a versengésbe - talán ez a magyarázat miért hasonlítom magam másokhoz mindig) belefásultam, megtörtem mellette, és mindig nekem kellett magamat feladnom, mert ő sohasem engedett. Sőt, ha felelősséget kellett volna vállalnia valamiért, akkor is egyből rám hárította azt, hogy én miért vagyok a hibás és így tovább. A végén ezt odáig sulykolta belém, hogy már felvállalni se mertem magam - néha talán még úgy is érzem, hogy a fel nem vállalás miatt egy fajta csonka személyiségem alakult ki, és ennek a csonka személyiségnek a hiányosságait akarom másokhoz igazítani. Olyan érzés mikor ezekre az időkre visszagondolok, mint a nyuszika esete, akin akár van kalap akár nincs megveri érte a farkas meg a róka (akármit tettem, azért leszúrás járt).
Persze haragszom is rá, és sok elfojtott érzelem van bennem felé nézve, de mégsem tudok rá tiszta szívből haragudni, mert tudom, hogy megvan a saját "átka" (nem tudja elkötelezni magát egy párkapcsolatban sem, nem képes mellette megmaradni senki hosszú ideig stb.)

Szóval az irány amit adtál jó, egy darabig el is jutottam rajta, viszont most úgy érzem nem tudom merre tovább.

És még egyszer köszönöm!

Írtam
2011. okt. 27. csütörtök 18:02
/Mi is az út?/

Először is köszönöm, hogy felajánlottad a lehetőséget, már írtam is neked levelet FB-n.

Mostanában kicsit jobban érzem magam. Amikor feltettem a kérdést a "kiégés" szó lett volna a legjobb megfogalmazás az állapotomra, most viszont kezdem összeszedni.
Valójában rengeteg olyan dolog összejött, ami lelkileg leterhelt, feszültséget okozott, és nem tudtam ezzel a feszültséggel mit kezdeni: egyetem, tanulás, nagy elvárások magammal szemben, nem hittem eléggé magamban, nem voltam elég kitartó, elszúrtam az időbeosztásom és szétfolytam...
Most viszont valahogy máshogy ébredtem, nem tudom miért. Az egyetemen a tananyag is jobban érdekelt tegnap, meg ma is, úgy éreztem jobban is megy a művészi kifejezés (mindkét általam művelt ágban), plusz még barátnőm talált egy ún. kreatív csoportot is, akikhez el lehetne menni zenélni talán (nemsoká írok nekik levelet, hogy érdeklődjek). Ha megfelelő lenne talán az együtt zenélés öröme még tovább vinne.
Ha szeretnétek erről is, meg a továbbiakról is beszámolok, hátha valakiknek a tapasztalataimmal segíthetek, és így viszonozhatom az itt kapott segítségeteket.:)

Szerintem...
2011. okt. 26. szerda 19:37
/Első lépések az úton/

- Magabiztosság, önbizalom - beképzeltség
- Kommunikáció - magunkkal és másokkal
- "Miért?" - meg kell-e érteni a világ működését, és ha igen mennyire? Ha nem miért nem?
- Humor
- Változás - az egyetlen állandó dolog
- Koncentráció
- Csináld könnyedén, de csináld! - avagy a helyes egyensúly, hogy ne légy görcsös a céljaid elérésében, és az úton való haladásban, de mégis tégy érte

Ennyi jutott eszembe egyelőre. Ha szeretnéd akár itt, akár levélben ( szgabor91@gmail.com ) szívesen segítek, ha tudok, vagy ha nem egyértelmű, hogy hogy értettem ezeket.

Igen, tudtál segíteni, sok dologra rávilágítottál, ami vagy féli
2011. okt. 25. kedd 12:14
/Mi is az út?/

Szia! Köszönöm!
Igen, tudtál segíteni, sok dologra rávilágítottál, ami vagy félig tudatosan vagy nem annyira de benne volt/van a fejemben.
A zenéléssel nem az a célom, hogy hatalmas virtuóz legyek a hangszerrel, inkább az, hogy ki tudjam fejezni magam.
Úgy gondolom, hogy a művészek azért is művelik az adott ágat, hogy a feszültséget levezessék. Nekem ez nem megy a zenéléssel, sőt, sokszor feszültebb is leszek emiatt...
Ezért is, meg amiatt is vonzódom az írás felé, mert úgy érzem nem vagyok elég kreatív. Lehet csak tényleg fel kéne építenem magamban az épület tégláról téglára. De az írásban megvan mindaz ami hiányzik (kreativitás - szinte naponta jönnek új történetötletek, feszültséglevezetés - kiírni a lelki dolgokat magamból, ez eddig kevésbé sikerült a zenéléssel), ugyanakkor amikor abbahagytam a zenélést, kb. 2 hónapra, akkor hatalmas lelkiismeret-furdalásom volt és hiányzott. Lehet csak a társasági zenélés hiányzik mint motiváció? (sohasem volt zenekarom, és nem is örömzenéltem együtt senkivel még)
Ugyanakkor az írással kapcsolatban is vannak bennem gátak rendesen.

Ha ezek alapján még eszedbe jutott valami írd le légy szíves. Addig is emésztgetem amit írtál.
Köszönöm szépen mindenkinek!