Különös álom! | Önmegvalósítás.hu

Különös álom!

2011. január 30

Különös álom!

Éjszaka különös álmom volt. Mintha egy pár fős társaságban lettem volna és talán egy meditáció után beszélgetünk. Én azt mondtam, hogy a meditációban vannak olyan élményeim, képeim, amelyekre ott egy pillanatra emlékszem és utána, huss, eltűnik és teljesen elfelejtem. Valaki azt mondta, hogy na, ezt egy Gordiuszi csomóval megoldjuk. Talán körbe feküdtünk, vagy ültünk. Olyan érzésem volt, mintha a talpamat gyertyával égetnék, de legalábbis nagyon meleget éreztem. Már épp meg akartam kérdezni, hogy most az a jó, ha elkapom a lábam, mert meleg, vagy épp az a kérdés, vajon meddig bírom. Egy pillanat után, ennek a kérdésnek már egyáltalán nem volt jelentősége, mert nagyon mélyről ordítás szakadt fel belőlem. Hallottam, amint valaki azt mondja, hogy az a lényeg, hogy csak az én sorsomat írjam át. Hirtelen olyan volt, mintha nem is ott lennék, hanem egy középkori kastélyban, ahol csak a szobának a sarkát látom, fehérre festett fal, aranyszínű szegéllyel. Nem igazán értettem, ezt miért látom, és két érzés kavargott bennem. Egyrészt, hogy én a jelenlegi anyukámnak a kislánya vagyok, és ha ő most látna engem, akkor azt hiszem, nagyon furcsákat gondolna rólam, hogy miért ordítok én itt. Másrészt pedig nem értettem, hogy kerülök én abba a szobába, amelyiknek a sarkát látom. Éreztem, ahogy az ordítással távozik belőlem valami és lassan kezdtem megnyugodni. Ahogy nyugodtam meg, egyszer csak felébredtem és tudtam, hogy az ágyikómban vagyok. Furcsa álom volt, talán kicsit félelmetes is. Már sokszor álmodtam azt, hogy ordítok, és közben érzem, hogy az ordítással valami felszabadul belőlem, ezért hagyom, hogy magával ragadjon. Utána megkönnyebbülök. Azt is mindig tudtam, hogy még maradt bennem valami, de a megkönnyebbülést, azt mindig éreztem utána. Most is azt éreztem, feküdtem az ágyamban és tudtam, hogy valamitől megszabadultam és megkönnyebbültem.


Beküldte: | 2011. jan. 30. vasárnap - 19:20

Hozzászólások

4 hozzászólás
Az jó, hogy távozott belőled
2011. január 30. vasárnap, 19:36 | KatiPotter

Az jó, hogy távozott belőled így a feszültség. :) Hogy ezek miért lehetnek, álomképek, sokszor nehéz bizonyítható magyarázatot adni rá. Pl az előző életes képek, azt sem lehet bizonyítani, hogy az volt-e, mondjuk ha sok jel összejön rá, akkor gyanús, hogy igen. De ennek nem is hiszem, hogy lenne jelentősége, lényeg, hogy kitisztítsa az ember magából a feszültségeket.
Nekem is volt egy fura álomélményem, vagyis nemrég. Délelőtt volt, kicsit aludtam, mert előtte éjszaka nem tudtam. Egy metró aluljáróban menekültem valamerre, kifelé onnan, egy tér közelében. (Keveredett személyes élménnyel, mert egy bizonyos személyt szólítgattam, de nem találtam). Káoszt érzékeltem magam körül, tömeges zavart. Amikor felébredtem, elolvastam a híreket, és akkor olvastam, mi történt előző nap a West Balkánban.... Tehát valószínű annak az energiáit éreztem meg és jött ilyen álom formájában, ami nem teljesen az volt, csak a tömeges káoszt éreztem egy tér közelében, és a metrónál menekültem, ott akartam elhagyni a helyszínt, hogy ne lássam, mi is van.

Mi távozott.....
2011. január 30. vasárnap, 22:25 | e-andi   Előzmény

Szia Kedves KatiPotter!

Jelenleg nem tudom, hogy mi távozik ilyenkor belőlem. Nem tudom, hogy feszültség-e vagy sem. Egyelőre én csak "valami"-nek hívom. Egyszer biztos megtudom, hogy ilyenkor mit adok ki magamból. Szeretem ezeket az intenzív álmokat. Sokszor vannak furcsa és különös álmaim. Nagyon szeretném, ha egyszer meg tudnám fejteni az álmaimat és tudnám, hogy mit jelentenek. Természetesen vannak álmok, amiket ébredés után azonnal megértek, de vannak olyanok is, amelyek megfejtéséhez még tanulnom kell!

Lehet, hogy azt lenne érdemes
2011. január 30. vasárnap, 22:33 | KatiPotter   Előzmény

Lehet, hogy azt lenne érdemes megvizsgálni, hogy van valami, ami nyomaszt a jelenben? Hogy pl ne az álomból indulj ki, hanem vizsgáld meg az életed, és lehet, hogy bevillan az összefüggés. Én így csinálnám, így beválik. Nekem is voltak álomképek, amiket úgy fejtettem meg, hogy megnéztem az érzéseim. Azokat a témákat, amik foglalkoztatnak különösen. Van, egy ami nagyon hat rám, régóta, és bizonyos álomképek is kapcsolódtak ehhez. De a valós érzések ismerete nélkül lehet nem tudtam volna hova tenni, bár elég konkrét valami. Végkifejlet, megoldás: béke, igazságosség vizsgálata közösségi szinten is. Kapcsoltam a jelennel, és nem zavar, ha előjön álomnak ezzel kapcsolatos dolog (illetve fáj, de jelenbeli dolgokat értek meg, illetve megoldási lehetőségeket általa). Az egy mellékes valami, mellékhatás, de akkora szerepe nincs.

spiritosaurus képe
Hát létezik egy tibeti medi
2011. január 31. hétfő, 18:26 | spiritosaurus

Hát létezik egy tibeti medi technika, úgynevezett ősüvöltés. Aztán ennek van még a totális ősüvöltés verziója is, ezeknek mind az a lényege, hogy a múlt sérelmeit tulajdonképp kiordítsd magadból. Egyrészt valóban feszültségoldó, másrészt üvöltés közben ugyebár leáll az elme, mivel az elmének oxigénre van szüksége, ilyenkor pedig ugyebár pont kifele tolod magadból a levegőt. Nem hülyeség amúgy, de nekem tapasztalataim szerint nem nőtt tőle a tudatosságom. Szóval egy aktuális helyzetben tényleg sokat tud segíteni, de másnap felkelsz, és igazából szerintem semmi sem változik, szóval ez szerintem inkább pillanatnyi megoldás, mintsem tartós.

A tibetiek szerint a totális ősüvöltés már visszamenőleg az előző életekre is kiadja a feszültséget, nemcsak az épp aktuális életedét, de hát hol vagyunk mi a tibetiekhez képest...

Egy mondattal tehát: szerintem ez nem rossz dolog, hogy kiüvöltöd magadból, de mindennek igazán akkor van szerintem értelme ha tudatában vagy annak is, hogy konkrétan milyen sérelmet üvöltesz épp ki magadból, különben inkább csak afféle xanax :D Tünetileg hat, de a gyökerekig csak akkor jut el, ha tisztában vagy vele, hogy mi okozza magát a tünetet. :)